Sancta Maria Instituut
Mgr. Heylenstraat 37, 2460 Kasterlee
Tel. 014 85 00 46
smik@kogeka.be

Projecten op school

STEM

Klasdagen

1e jaren: Onthaaldagen 1e en 2e schooldag

Drempelvrees of kriebels in de buik op 1 september ? Veel vragen in je hoofd bij deze grote stap ? Geen nood ! Tijdens de onthaaldagen breken we al vlug het ijs met kennismakingsspelen.
Na een zoekspel ken je je leerkrachten en geraak je wegwijs in onze school. In een spannende quiz leer je de leefregels van onze school beter kennen. Er is ook aandacht voor Smartschool en je nieuwe agenda, en verder krijg je nuttige tips om niet het ganse schooljaar met een loodzware boekentas te sleuren.
Kortom : na deze onthaaldagen ben je startklaar om aan het echte werk te beginnen.

2e jaren: SMIK2thebeach

In september gaan we met onze 2de jaars naar ‘the beach’. We verblijven 2 dagen aan de Belgische kust om heel wat bij te leren en plezier te maken! Zo leren de leerlingen elkaar en de leerkrachten meteen beter kennen en zijn we klaar om er de rest van het schooljaar in te vliegen! Op het programma staan: een bezoek aan de haven, een biotoopstudie op het strand, een quiz, teambuilding… Een beter begin van het schooljaar kan je je niet wensen!


3e jaren

We leggen onze derdejaars dadelijk in de watten: ze vertrekken op een tweedaagse STROOP!tocht naar Luik en de Ardennen. Vervelen zullen ze zich zeker niet doen: er staat een waaier van verschillende activiteiten op het programma, met o.a. taalspelletjes in Luik, sport en spel in de Ardennen en een fikse wandeling door de vallei van Ninglinspo! Doel van dit alles: groepsbevordering in een groen, meertalig en cultureel verantwoord jasje!

Daarnaast wordt in het derde jaar ook een klasdag rond drugs of relaties aangeboden. De klasdag is gemeenschappelijk voor de hele tweede graad en bijgevolg wordt het ene jaar rond drugspreventie en het andere jaar rond (seksuele) relaties gewerkt. 


4e jaren

Onze vierdejaars kijken een heel jaar uit naar de Parijsreis. Deze tweedaagse in de prachtige lichtstad aan de Seine is hun hoogtepunt van het jaar. Cultureel verantwoord en groepsbevorderend, daar gaan we voor. Het programma zit vol met o.a. een fikse wandeling doorheen Parijs, een bezoek aan het Louvre en het museum van Rodin en een boottocht op de Seine. Voor het vertrek genieten we nog even in Montmartre van de creatieve gezelligheid die Parijs te bieden heeft.

Daarnaast hebben ook onze vierdejaars een klasdag rond drugs of relaties, zoals hierboven beschreven werd.

 

5e jaren

Meer info vind je hier.


6e jaren: “Sociale stage”

We leven in een maatschappij waarin we jachtig door het leven gaan, waarin we erg op onszelf gericht zijn en nauwelijks nog aandacht hebben voor anderen.  Dienstbaarheid, zich belangeloos inzetten voor onze medemens, daar hebben we of maken we nog maar weinig tijd voor.  En toch is die betrokkenheid op de anderen waardevoller dan we zelf beseffen. Het maakt niet alleen die anderen gelukkiger, je wordt er zelf ook een rijker en tevreden mens van.
Met het project Sociale stage willen we die zin voor aandacht, hulpvaardigheid en respect voor anderen bij jongeren aanwakkeren.  We willen hen ook leren meer verantwoordelijkheid opnemen, initiatief nemen en nadenken over hun studiekeuze. Iets in de sociale sector misschien? Of net niet.

© KoGeKa 2011 - Mixed by Aroma Communicatie.